Protetica fixa si mobila

Plasarea unei proteze dentare este adesea o sursa de ingrijorare, deoarece multi pacienti sunt dezinformati si multe intrebari le-au ramas fara raspuns. Ce preturi implica? Care sunt diferitele tipuri de proteze dentare? Ce materiale sunt folosite pentru realizarea acestora? Am nevoie cu adevarat de ele si de ce? Multi dintre voi va puneti astfel de intrebari si de aceea, am decis ca specialistii clinicii noastre sa va ofere toate raspunsurile pe care le cautati.

Protetica a aparut ca ramura in cadrul medicinei dentare ca raspuns la necesitatea necesitatea refacerii integritatii aparatului dento-maxilar. O simpla plomba nu va mai fi suficienta atunci cand intr-un dinte apare o carie mai mare, in acest caz fiind necesara o coroana dentara care sa acopere dintele afectat. In situatiile de edentatie o lucrare protetica fixa (punte dentara) sau implantul dentar pot fi solutiile optime.

Lucrari protetice fixe (cimentate)

Sunt considerate fixe dat fiind faptul ca sunt cimentate definitiv pe dintii naturali sau artificiali. Acestea sunt:

Puntile dentare: Atunci cand un dinte permanent este extras este important sa se inlocuiasca cat mai curand posibil cu un dinte artificial. Acest lucru va preveni simultan nealinierea dintilor ramasi si aparitia unor probleme viitoare. O ingrijire orala atenta si corecta poate ajuta la durabilitatea puntilor dentare (chiar si pentru 10 ani). Igienizarea se realizeaza printr-un periaj dentar obisnuit.

Coroanele dentare: O coroana dentara poate fi plasata pe dintele care trebuie tratat. Acesta protejeaza un dinte, atunci cand este rupt, devitalizat, decolorat sau uzat. Coroana este, de obicei, ceramica, dar si alte materiale pot fi folosite la realizarea sa. Acesta inlocuieste partea vizibila a dintilor si isi poate oferi beneficiile timp de mai multi ani, in functie de calitatea sa si in functie de igiena orala a pacientului.

Lucrari protetice mobile

Acestea sunt protezele dentare. Astfel de lucrari sunt indepartate zilnic pentru a fi igienizate. Pot fi totale sau partiale, de culoare roz sau din material transparent. In prezent, astfel de proteze sunt cu mult mai estetice si mai confortabile decat modelele precedente. Pe langa faptul ca inlocuieste dintii naturali, proteza dentara protejeaza maxilarul de deformari si malformatii.

Start typing and press Enter to search