Endodontie la microscop

Consideram ca pentru multi dintre dumneavoastra nu mai este necesar sa demonstram valoarea microscopului in endodontie. Utilizarea microscopului in stomatologie a fost propusa in Franta, la sfarsitul anilor 1960, de catre medicii Boussens si Ducamin. In 1981, Apotheker a subliniat imbunatatirea semnificativa a acuitatii vizuale in endodontie, prin folosirea microscopului. In prezent, utilizarea microscopului in tratamentele endodontice reprezinta procedura cea mai complexa disponibila in endodontie. Microscopul ajuta mult endodontul prin faptul ca asigura o vizibilitate foarte buna, oferind o claritate imbunatatita pentru tratarea cu succes a canalelor radiculare.

Concret, utilizarea microscopului in tratamentul endodontic (tratament de canal” sau “scoaterea nervului”) are urmatoarele avantaje:

  1. Prin marirea imaginii de 25 de ori, microscopul asigura o precizie foarte ridicata in cursul procedurii, ceea ce duce la o rata mare de succes a tratamentului si o durabilitate imbunatatita semnificativ.

  2. Lumina cade exact pe suprafata dorita, fiecare canal fiind usor de identificat.

  3. Pierderea materialului dintelui original este redusa la minimum, astfel incat urmatorul tratament de canal are o mai buna sansa de succes (de exemplu, reconstructia dintilor cu umplutura sau o coroana).

  4. Microscopul ajuta, de asemenea, la depistarea unor canale atipice, scoaterea acelor rupte din canal, la inchiderea performatiilor s.a.m.d.

  5. Creste precizia necesara in tratamentul endodontic, putand fi vizualizate chiar si micro-fisurile si fracturile in lungimea dintelui.

  6. Precizia pe care microscopul o asigura contribuie la salvarea structurii dentare sanatoase.

  7. Contribuie la o comunicare eficienta intre medicul stomatolog si pacient, prin faptul ca primul ii va putea explica celui din urma procesul la care este supus cu ajutorul pozelor si inregistrarilor video realizate cu ajutorul microscopului. In acest fel, confortul pacientului este mult mai mare.

  8. Fara folosirea unui microscop sau unui alt mijloc de marire optica, stabilirea unui diagnostic exact nu ar fi posibila.

Prezenta unui microscop de mare precizie in clinica noastra permite obtinerea celor mai bune rezultate in tratamentele pe care le realizam.

Start typing and press Enter to search